מתכון

טורט מסקרפונה ודובדבנים

ינואר 2016
טורט מסקרפונה ודובדבנים. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר | מתוך חוברת שבועות 2015 של "מחלבות גד"
טורט מסקרפונה ודובדבנים. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר | מתוך חוברת שבועות 2015 של "מחלבות גד"

עוגת גבינה חגיגית, שמכינים בקלות וללא אפייה. מגישים חצי קפואה כדי שתהיה נוחה לחיתוך. שימו לב: מכינים יום מראש

כל מי שנהנה לבשל ולארח אוהב את שבועות – החג הכי טעים והכי ישראלי שיש. אם בפסח ובראש השנה אנחנו נוטים להיצמד למאכלים המסורתיים, בשבועות יש חשק לחדש, להפתיע, להיות יצירתיים.
ברוח הזאת של התחדשות ויצירתיות הכנו בשיתוף עם מחלבות גד והמתכונאית שי לי ליפא, חוברת מתכונים חגיגית עם המנות הקלאסיות של החג – קישים, פסטות, סלטים, עוגות גבינה ועוד – אבל בגרסה קצת אחרת, רעננה ומקורית.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית דובדבנים:

לקרם מסקרפונה:

לקישוט:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את מלית הדובדבנים

1

מערבבים דובדבנים טריים עם דובדבני אמרנה וסירופ בקערה.

מכינים את קרם המסקרפונה

2

מקציפים את כל חומרי הקרם בקערת מיקסר 4-3 דקות במהירות גבוהה עד לקבלת קרם יציב.

מרכיבים את העוגה

3

מרפדים תחתית של תבנית בנייר אפייה. מניחים בבסיס התבנית בישקוטים בשכבה אחידה (אם יש צורך, שוברים בישקוטים כדי שכל התחתית תהיה מכוסה). יוצקים על הבישקוטים מעט סירופ דובדבנים, מורחים 1/3 מקרם המסקרפונה ומניחים מעל מחצית ממלית הדובדבנים.

חוזרים על השכבות

4

: שכבת בישקוטים, סירופ, 1/3 מהקרם ומחצית מהדובדבנים. מסיימים בשכבה אחרונה של קרם. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה שלם (ואפשר עד 3 ימים).

לפני ההגשה

5

מעבירים את העוגה למקפיא לשעה להתייצבות. מקשטים בדובדבנים טריים ודובדבני אמרנה, יוצקים מעט סירופ ומגישים מייד.

  • הופכים את העוגה לקינוח חגיגי (בסגנון טרייפל): מוותרים על התבנית ומכינים את העוגה בכלי זכוכית יפה. מגישים עם כף גדולה. אין צורך להקפיא.
  • מחליפים את הדובדבנים הטריים בתותים חצויים ומשלבים דובדבני אמרנה ואת הסירופ שלהם, שמעניקים מתיקות ועומק.