זוהי מנה ראשונה מצוינת לקרניבורים שלא מוכנים לחכות למנת הבשר שלהם. אבל האמת – כשיש כל כך הרבה אוכל על השולחן, היא יכולה להיות גם מנה עיקרית נחמדה וקלה. לרוב מכינים את הטטאקי מנתח פילה כי הוא רך מאוד. כאן בחרנו בכף – נתח זול בהרבה, טעים ומוצלח, אך יותר סיבי ופחות מתמסר מפילה ולכן חשוב שיהיה באיכות מעולה – טרי ומיושן. אפשר להכין את הטטאקי מראש ולשמור בכלי סגור במקרר עד יומיים.
שימו לב: מוציאים את הנתח מהמקרר שעה מראש.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לזיגוג:
לסלט:
אופן ההכנה
1
מוציאים את הנתח מהמקרר כשעה מראש. מושחים בשמן מכל הצדדים ומתבלים במלח ופלפל. מניחים בצד לכ-10 דקות.
2
מלהיטים מחבת כבדה וצורבים את הבשר כדקה מכל צד. מוסיפים למחבת סויה, מיץ לימון ודבש, מכבים את הלהבה ומגלגלים את הנתח בנוזלים עד שהוא מקבל זיגוג יפה. מוציאים מהמחבת ושומרים בצד. מצמצמים את הנוזלים שנותרו במחבת ושומרים בכלי נפרד.
3
מערבבים בקערה את חומרי הסלט ומתקנים תיבול. מעבירים לצלחת הגשה חצי עמוקה.
4
פורסים את הבשר הכי דק שאפשר נגד כיוון הסיבים בעזרת סכין חדה. מסדרים את פרוסות הבשר על הסלט ויוצקים את הרוטב המצומצם. מפזרים מעט מלח גס ומגישים מיד.
למתכונים נוספים במתחם בשר בקר ישראלי טרי.
אולי יעניין אתכם גם:
← רוסטביף פיקניה מזוגג עם ענבים ורימונים.
← צלי כתף ביין לבן עם תפוחים קטנים ותאנים.