מתכון

רוסטביף פיקניה מזוגג עם ענבים ורימונים

הנתח מבלה בתנור בחברת ענבים ורימונים שהופכים בתום הצלייה למרקחה טעימה בטירוף

35,016 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2017
רוסטביף פיקניה מזוגג עם ענבים ורימונים. צילום: אפיק גבאי | סגנון: ענת לבל
רוסטביף פיקניה מזוגג עם ענבים ורימונים. צילום: אפיק גבאי | סגנון: ענת לבל

בזמן האחרון פיקניה הפכה לחביבת השפים, וכעת היא עושה את דרכה גם למטבח הביתי. לרוב היא נצלית על גריל, אבל היא מעולה גם לרוסטביף. עם זאת, צריך לזכור שמדובר בנתח מעט מפונק ולכן חשוב לדייק בצלייה. אם עד עכשיו לא רכשתם מדחום לבשר – זה הזמן (הוא עולה כמה עשרות ששקלים ונמכר בכל חנות של כלי בית). הנתח מבלה בתנור בחברת ענבים ורימונים שהופכים בתום הצלייה למרקחה טעימה בטירוף.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-220 מעלות.

2

חורצים בעזרת סכין חדה את שכבת השומן המצפה את נתח הפיקניה לאורכה ולרוחבה בדוגמת שתי וערב. מושחים את הנתח בשמן זית ומתבלים בכמות נדיבה של מלח ים.

3

מניחים את הנתח בתבנית ומפזרים סביבו אשכולות ענבים וחצאי רימונים. מפזרים תימין וצולים כ-40 דקות.

4

מוציאים מהתנור, יוצקים רכז רימונים ומפזרים פלפל שחור, זרעי כוסברה, חרדל ושומר.

5

מחזירים לתנור, צולים כ-10 דקות נוספות עד לדרגת מדיום (אם מודדים במדחום בשר הטמפ’ הפנימית צריכה להיות 55 מעלות).

6

מוציאים מהתנור וממתינים כ-10 דקות לפחות לפני הפריסה.

7

פורסים דק ומגישים מיד לצד הענבים והרימונים עם הרוטב מתחתית התבנית.

שני טיפים חשובים: אל תסירו את שכבת השומן העליונה – היא מוסיפה הרבה טעם ועסיסיות. זכרו להוציא את הנתח מהמקרר לפחות שעה לפני הצלייה.

מתכון המשך: פיקניה מוקפצת עם הרבה בצל: למחרת הארוחה מנצלים את שאריות הרוסטביף להכנת מנת צהריים זריזה: מטגנים כמות נדיבה של טבעות בצל עד להשחמה עמוקה, מוסיפים רצועות דקות של פיקניה צלויה, 3-2 כפות יין לבן יבש ומעט חרדל ומערבבים היטב. מתבלים בכמות נדיבה של פלפל שחור ומעט מלח. מגישים חם על אורז לבן או פירה או בתוך כריך עם מלפפונים חמוצים ומיונז.

למתכונים נוספים עם בשר בקר ישראלי טרי

אולי יעניין אתכם גם:
טטאקי בקר בזיגוג דבש עם סלט חריף של רימונים וכוסברה. 
צלי כתף ביין לבן עם תפוחים קטנים ותאנים.