מתכון

טירמיסו של פרונטו

יוני 2020
טירמיסו של פרונטו. צילום: אילן נחום | סגנון: טליה אסיף
טירמיסו של פרונטו. צילום: אילן נחום | סגנון: טליה אסיף

זה המתכון היחיד שהצליח לעבור יחד עם המסעדה מנחמני למיקום הנוכחי והוא כנראה גם המתכון הוותיק ביותר במסעדה

תבנית פיירקס בגודל 30X20 ס"מ

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקרם

לטבילה

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הקרם

1

שמים חלמונים וסוכר בקערת נירוסטה וטורפים לתערובת תפוחה ובהירה עם מיקסר ידני.

2

מביאים מים לסף רתיחה בסיר ומניחים את הקערה עם החלמונים על הסיר (ביין מארי). ממשיכים להקציף עד שהתערובת מתחממת ומסמיכה. מסירים מהכיריים.

3

מוסיפים גבינת מסקרפונה וממשיכים לטרוף היטב עד שהתערובת אחידה. מוסיפים שמנת מתוקה ומקציפים עד שהתערובת אחידה, אוורירית ויציבה.

מרכיבים את הטירמיסו

4

מערבבים אספרסו ומרסלה בקערה שטוחה.

5

טובלים ביסקוטי כמה שניות בתערובת האספרסו ומניחים בכלי הגשה בשכבה אחידה. יוצקים מעל את מחצית הקרם. טובלים את שאר הביסקוטי באספרסו ומניחים בשכבה אחידה על הקרם. מכסים בשאר הקרם ומיישרים.

6

מכסים את כלי ההגשה בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות או למשך הלילה.

7

לפני ההגשה מפזרים קקאו או שוקולד מריר מגורר.