מתכון

טראפלס מרציפן

יולי 2019
2 דירוגים
טראפלס שוקולד מרציפן ובונבונים של אגוזי לוז של רות אוליבר צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
טראפלס שוקולד מרציפן ובונבונים של אגוזי לוז של רות אוליבר צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

טראפלס הם הדרך הקלה ביותר להכין ממתקים מעשה ידיכם. כאן בתןך כל טראפל יש כדור מרציפן קטן, שמעצים את אפקט הרושם

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לציפוי

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחלקים את המרציפן ל-20 פיסות בגודל אגוז לוז ומגלגלים לכדורים. נועצים קיסם בכל כדור.

2

שמים שוקולד בקערה. מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה בסיר קטן ויוצקים על השוקולד. ממתינים דקה ומערבבים היטב לקבלת קרם חלק. מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהיא נטמעת בקרם. מצננים את הקרם 5 דקות.

מצפים את הטראפלס

3

טובלים את כדורי המרציפן בגנאש ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מעבירים למקפיא לשעה.

4

שמים שוקולד בקערה, מחממים במיקרוגל 30 שניות ומערבבים. ממשיכים כך בפולסים של 30 שניות בכל פעם (5-3 סבבים, תלוי בעוצמת המכשיר) עד שרוב השוקולד נמס (אך עדיין ישנם גושים רכים). מערבבים עד שהכל נמס.

5

טובלים את כדורי השוקולד בשוקולד המומס, מחזירים לתבנית ומעבירים למקפיא לשעה עד שהשוקולד מתמצק לגמרי.

6

שולפים את הקיסמים מכדורי הטראפלס בתנועה סיבובית עדינה.

7

שמים אבקת קקאו בקערה ומעבירים לתוכה את הטראפלס. מקפיצים בעדינות עד שכולם מצופים בקקאו.

8

מסדרים בקופסה אטומה ושומרים עד חודש במקפיא.