מתכון

ירקות שורש על צ'ימיצ'ורי ירוקים

חורף הוא הזמן של ירקות שורש צעירים. במנה הזו מכינים כל אחד מהם בצורה שהכי נכונה לו, וכך מוציאים מכולם את המיטב

801 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2021
ירקות שורש על צ'ימיצ'ורי ירוקים של איתיאלה היאט. צילום: אנטולי מיכאלו
ירקות שורש על צ'ימיצ'ורי ירוקים של איתיאלה היאט. צילום: אנטולי מיכאלו

חורף הוא הזמן של ירקות שורש צעירים. אני אוהבת להכין כל אחד מהם בצורה שהכי נכונה לו, וכך להוציא מכולם את המיטב, ולהגיש עם עשבים עונתיים וגבינה מעושנת בעלת טעם עמוק, שמדגישה את הטעם האדמתי של המנה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לשומר

ללפתות

לצ'ימיצ'ורי

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור לחום מרבי ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2

מפזרים מלח בתבנית בשכבה אחידה, מניחים שני סוגי סלקים וקולרבים וצולים 20 דקות, עד שהם מתרככים וקליפתם משחירה. מצננים לטמפרטורת החדר, קולפים וחותכים לרבעים.

מכינים את השומר

3

מביאים לרתיחה בסיר בינוני מים, חמאה, מלח וזרעי שומר. מוסיפים ראשי שומר ומבשלים כרבע שעה, עד שהם מתחילים להתרכך. מסננים, מצננים לטמפרטורת החדר וחותכים לאורך לרבעים.

מכינים את הלפתות

4

מחממים שמן זית במחבת וצולים את הלפתות כ־10 דקות לפחות להזהבה.

מכינים את הצ'ימיצ'ורי

5

מערבבים בקערה את כל המרכיבים למעט שמן זית.

6

מחממים את השמן במחבת על להבה נמוכה כדקה ומוסיפים לקערה. מערבבים ומשהים עד הרכבת המנה (אפשר להכין עד שבוע מראש).

צולים את הירקות

7

מחממים תנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

8

מסדרים את כל הירקות בתבנית עם החתך כלפי מעלה, מזלפים שמן זית וצולים כ־10 דקות להזהבה.

מרכיבים את המנה

9

מניחים בצלחת הגשה את הירקות עם החתך כלפי מעלה, יוצקים מעל כשלוש כפות מהצ'ימיצ'ורי (שומרים את היתר בצנצנת אטומה במקרר עד שבוע), מזלפים שמן זית, מתבלים במלח ופלפל שחור, מפזרים גבינה ומגישים.