מתכון

כיכר גבינה עם מנגולד ותאנים

אוגוסט 2019
4 דירוגים
  • כיכר גבינה עם מנגולד ותאנים של הדיי עפאים. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דלית רוסו
    כיכר גבינה עם מנגולד ותאנים של הדיי עפאים. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דלית רוסו
  • כיכר גבינה עם מנגולד ותאנים של הדיי עפאים. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דלית רוסו
    כיכר גבינה עם מנגולד ותאנים של הדיי עפאים. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דלית רוסו
  • כיכר גבינה עם מנגולד ותאנים של הדיי עפאים. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דלית רוסו
    כיכר גבינה עם מנגולד ותאנים של הדיי עפאים. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דלית רוסו

עבור מי שמעדיף גבינות לקינוח, אני הופך כיכר גבינה בשלה טובה לעוגת שכבות עם תאנים טריות, שקדים פרוסים ומנגולד

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

במחבת רחבה מחממים את שמן הזית ומוסיפים את פרוסות השום. שוטפים היטב את עלי המנגולד, מסירים את הגבעול הנוקשה וקורעים את העלים בידיים אל המחבת. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים מעט. מאדים עד שהעלים מאבדים מנפחם אך לא הופכים לעיסה.

2

פורסים את התאנים לפרוסות לאורך בעובי 3־4 מ"מ. קולים את פרוסות השקדים במחבת ללא שמן ומערבבים מדי פעם עד שהן מזהיבות מעט.

3

פורסים את כיכר הגבינה לרוחב לפרוסות בעובי ½ 1 ס"מ. מניחים את הפרוסה הראשונה על גבי צלחת ההגשה ומעליה מסדרים מעלי המנגולד. מפזרים מעל מן השקדים ומכסים בשכבה הבאה.

4

מסדרים על שכבה זו את התאנים בצפיפות וגם עליהן מפזרים מן השקדים. חוזרים על הפעולה עם יתר השכבות ועל העליונה מניחים רק 2 פרוסות תאנה. יוצקים מעט דבש על הכיכר לפני ההגשה.