מתכון

כנאפה תבלינים

דצמבר 2019
3 דירוגים
כנאפה תבלינים של מיכל בוטון | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
כנאפה תבלינים של מיכל בוטון | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

מוסיפים לסירופ של הכנאפה שפע של תבלינים ומקבלים קינוח מבושם בעל טעמים מורכבים

בדרך כלל הסירופ של הכנאפה מורכב ממים וסוכר בלבד. כאן הוספתי לו כוכבי אניס, פלפל אנגלי, קינמון, זרעי שומר, ציפורן והל. הג'יבנה – הגבינה הנהדרת של הכנאפה – עדיין נותנת את הטון המלוח ושערות הקדאיף מספקות מרקם פריך ומתיקות עדינה. אם לא מוצאים ג'יבנה אפשר להשתמש בחלומי או בגבינה גרוזינית. אם אין לכם רינגים אפשר לתחום את הקינוח בתוך כלי עגול או ללכת על קינוח פריסטייל.

10 רינגים בקוטר 6 ס"מ

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לסירופ

לכנאפה

לטיגון

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הסירופ

1

קולים את התבלינים בסיר בינוני על להבה בינונית כ-3 דקות לפתיחת טעמים. מוסיפים סוכר ונותנים לו לשבת בסיר (בלי לערבב) כ-4 דקות עד שמתקבל קרמל בצבע ענברי.

2

מוסיפים מים בזהירות ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות לקבלת סירופ בסמיכות של מייפל.

3

מסננים החוצה את התבלינים. עד כאן אפשר להכין מראש ולשמור במקרר.

מכינים את הכנאפה ומגישים

4

שמים בקערה אטריות קדאיף עם חמאה ואבקת סוכר ומערבבים תוך כדי פתיחת השערות עד שהן עטופות היטב בחמאה.

5

מרפדים תחתיות של רינגים באטריות הקדאיף בעובי 1/2 ס"מ ומפוררים לתוך כל רינג כ- 30 גרם ג'יבנה. מסדרים מעל הג'יבנה עוד שכבה של קדאיף באותו עובי ומהדקים היטב. מעבירים למקרר ל-20 דקות להתייצבות (אפשר לשמור במקרר עד שבוע לפני הטיגון).

6

מחלצים את הכנאפה מהרינגים ומחממים קלות מחבת עם מעט מהחמאה והשמן. מטגנים את מנות הכנאפה כ-3 דקות מכל צד להזהבה יפה ומעבירים לצלחות הגשה.

7

מחממים את הסירופ ויוצקים אותו על הכנאפה החמה. מגישים מייד.