החומרים טבלת מידות ומשקלות
לציפוי
להגשה
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה משומן קלות.
2
מביאים מים, מלח, פלפל שחור, שמן זית ועשבי תיבול לרתיחה, מוסיפים תירס טרי וקמח תירס ומערבבים. מבשלים תוך כדי ערבוב 3־4 דקות, מוסיפים יוגורמה ומערבבים. מוסיפים גבינת תום וקליפת ליים, מסירים מהאש ומניחים בצד 5 דקות לצינון.
3
יוצרים את הלביבות ומצפים: מניחים קמח תירס לציפוי בצלחת רחבה. כשתערובת הפולנטה עדיין חמה אך לא רותחת יוצרים ממנה, בידיים רטובות או משומנות, כדורים בגודל כדור פינג פונג ופוחסים אותם מעט. מעבירים את הלביבות לצלחת עם קמח התירס, מצפים אותן ומעבירים לתבנית.
4
אופים 20 דקות. מגישים חם כמנה ראשונה או עיקרית לצד רוטב עגבניות ויוגורמה מתובל.
כך מכינים רוטב עגבניות שרי צלויות:
מחממים מחבת עם 3 כפות שמן זית, מוסיפים 300 גרם עגבניות שרי מתוקות חצויות, 2 שיני שום חתוכות גס, 1/2 כפית מכל אחד מהבאים: מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס, זרעי כוסברה, צ'ילי יבש, עלי תימין וכף דבש וצולים כ־5 דקות, עד שהעגבניות ומתרככות אך לא מתפרקות לגמרי.