מתכון

לביבות תרד ובשר

אווריריות, טעימות ובשרניות: לביבות שתרצו להכין בכל הזדמנות

מרץ 2020
לביבות תרד ובשר של רות אוליבר. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: אוריה גבע
לביבות תרד ובשר של רות אוליבר. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

משרים פרוסות לחם במים, סוחטים היטב ומפוררים.

2

מאדים עלי תרד במחבת יבשה תוך כדי ערבוב עד שהתרד הופך סמרטוטי ויבש. אם מצטברים עוד נוזלים, סוחטים וקוצצים את העלים דק-דק.

3

מעבירים את התרד לקערה עם הלחם המפורר וחוזרים על תהליך האידוי גם עם המנגולד.

4

מוסיפים את המנגולד לקערה יחד עם בשר, ביצים, שום, בזיליקום ותבלינים ומערבבים. מכסים ומקררים 15 דקות להתייצבות התערובת.

5

מחממים מחבת עם שמן לטיגון חצי עמוק. מטגנים לביבה אחת כדי לטעום ולשפר תיבול ומרקם במידת הצורך.

6

יוצרים לביבות בקוטר 5-4 ס”מ ובעובי 1 ס”מ ומטגנים על להבה בינונית-נמוכה 3-2 דקות מכל צד. מעבירים לנייר סופג.

7

מגישים חם או בטמפ’ החדר עם רוטב טחינה/יוגורט וסלט.