מתכון

לזניה ריקוטה ותרד

מאי 2017
3 דירוגים
צילום וסגנון: דניה ויינר
צילום וסגנון: דניה ויינר

הריקוטה ממלאת את המוטל עליה ביושר וביעילות - בלי אחוזי שומן מפחידים ובלי להאפיל על הטעמים האחרים במנה

כשלא היתה ריקוטה בארץ סבתי היתה מערבבת “טוב טעם” עם גבינה לבנה. היא גם השתמשה רק בפסטה תוצרת בית ובתרד טרי. היום יש ריקוטה אמיתית, אפשר ליהנות מתרד קפוא כל השנה ולהרכיב את הלזניה מעלי פסטה מוכנים. אגב, אני נוהגת לבשל אותם מראש למרות הוראות היצרן. במנה הזאת השתמשתי בריקוטה פרסקה, שמוסיפה עסיסיות.

להכנת המתכון הצטיידו בתבנית פיירקס בגודל 20X30 ס”מ.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית:

להקרמה (לא חובה):

לרוטב בשמל:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את המלית:

1

מחממים מחבת עם שמן, מזהיבים שום ומוציאים את השמן לקערית (את השום משאירים במחבת).

2

מוסיפים תרד למחבת, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 3 דקות לאידוי הנוזלים. מתבלים ומורידים מהכיריים. מערבבים פנימה ריקוטה וביצה.

מרכיבים את הלזניה:

3

מבשלים את עלי הלזניה במי מלח רותחים 3-2 דקות עד לריכוך קל.

4

מרפדים תבנית משומנת בשכבה של עלי לזניה ומפזרים עליהם כשליש מתערובת התרד. חוזרים על התהליך 3 פעמים ומסיימים בעלי לזניה.

5

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מכינים בשמל ואופים:

6

ממיסים חמאה בסיר קטן, מוסיפים קמח ומערבבים עד שהוא נספג בחמאה. יוצקים חלב, מביאים לסף רתיחה ומבשלים 3-2 דקות תוך כדי ערבוב עד להסמכה. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.

7

יוצקים את הבשמל על הלזניה, ואם רוצים מגררים מעט פרמזן.

8

אופים 20 דקות ללא כיסוי עד שפני הלזניה שחומים קלות.