אפשר לשחק עם המרכיבים, להחליף, לגוון ולייצר אין סוף טעמים. שימו לב, חייבים להקפיד על 4 המרכיבים הראשונים, זהו הבסיס של הלחם, ועל מינימום 3 שעות "מנוחה" על השיש (לא במקרר) לפני שאופים. חשוב לקרר לגמרי את הלחם לפני שפורסים.
הלחם יישמר במקרר עטוף עד 5 ימים, אפשר להקפיא את הלחם עטוף בפריזר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
שמים את כל החומרים במעבד מזון עם להב המתכת, ומפעילים בפולסים עד להיווצרות עיסה. שימו לב לא ליצור מחית.
2
מעבירים את העיסה לתבנית משומנת במעט שמן זית. מניחים למשך שלוש שעות או יותר (אפשר גם ללילה) בזמן הזה הבצק מתגבש ומתמצק.
3
מחממים תנור ל-175 מעלות.
4
אופים חצי שעה, מוציאים מהתבנית, מניחים על רשת וממשיכים לאפות 40 דקות נוספות.
5
מוציאים מהתנור, מצננים על רשת ורק כשהלחם קר פורסים דק.
הידעת? צריכת סיבים גבוהה היא אחת ההמלצות התזונתיות לצמצום התחלואה בסוגי סרטן שונים. האדם הממוצע צורך כ-10-15 גרם סיבים ליום, אך ההמלצה היא לנסות ולהגיע ל-30 גרם סיבים ביום. בפרוסה ממוצעת של לחם זרעים יש 4 גרם סיבים, יותר מ-10% מהצריכה היומית.
המתכון מתוך ספרה של שרון בר-גיל, "תשעים אחוז בריא".
>> לרכישת הספר
