מתכון

לחם קופים בטטה סתווי

בעוגה הסתווית הזאת, בטטה המשולבת בבצק מעניקה למאפה עוד רובד של מתיקות ועומק טעמים ייחודי

3,057 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2021
לחם קופים בטטה סתווי של מיכל חביביאן. צילום: שני בריל
לחם קופים בטטה סתווי של מיכל חביביאן. צילום: שני בריל

כשמכינים עוגת שמרים עם קינמון, קשה לפספס את הרגע שבו היא צריכה לצאת מהתנור: הבית מתמלא בריח נפלא, והוא האינדיקציה הטובה ביותר לסיום האפייה. בעוגה הסתווית הזאת, בטטה המשולבת בבצק מעניקה למאפה עוד רובד של מתיקות ועומק טעמים ייחודי. 

שימו לב העוגה ורשת 3 שעות התפחה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

לציפוי

אופן ההכנה

1

מחממים תנור לחום מקסימלי ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים בתבנית בטטות שלמות בקליפתן ואופים 20־30 דקות, עד שסכין ננעצת בקלות במרכזן. קולפים את הבטטות ומועכים אותן לפירה חלק. שוקלים 200 גרם (1 כוס).

מכינים את הבצק

2

שמים את כל החומרים, למעט חלב, בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים כ־10 דקות לקבלת בצק רך ודביק. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים בהדרגה כף חלב. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים בטמפרטורת החדר לפחות שעתיים, עד שהוא מכפיל את נפחו. אפשר להכין את הבצק לילה לפני ולהתפיח במקרר.

3

משמנים היטב תבנית קוגלהוף בחמאה.

מכינים את הציפוי

4

מערבבים בקערה שני סוגי סוכר וקינמון לתערובת אחידה.

5

לשים את הבצק פעמיים־שלוש כדי להוציא ממנו אוויר, מחלקים ל־25 חלקים (לא חייבים להקפיד על גודל זהה) ומכדררים.

מכינים את העוגה

6

טובלים את כדורי הבצק בחמאה ובתערובת הסוכר והקינמון ומסדרים אותם בתבנית זה לצד זה וזה על זה. בין הכדורים משבצים אגוזי פקאן. מכסים את התבנית ומתפיחים כשעה.

7

מחממים תנור ל־180 מעלות.

8

אופים את העוגה כ־45 דקות או עד שהיא מכפילה את נפחה ומשחימה יפה. מוציאים את התבנית מהתנור, מכסים בצלחת גדולה, הופכים מיד כדי שהעוגה לא תידבק לתבנית ומגישים.

טיפ: שומרים את קליפות הבטטה ומכינים מהן צ'יפס קליפות בטטה