החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים תבנית בכף שמן זית.
2
מערבבים קמח תירס, קמח לבן, אבקת אפייה, מלח וסוכר.
3
טורפים רוויון וביצה בקערה נפרדת.
4
מוסיפים את התערובת הרטובה לתערובת הקמח ומערבבים לעיסה אחידה בעזרת כף עץ. מוסיפים צ'דר, חלפניו וגרגרי תירס ומערבבים לפיזור אחיד.
5
יוצקים את התערובת לתבנית ומזלפים כף שמן זית.
6
אופים כ-25 דקות עד שפני הכיכר זהובים ופריכים וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.
7
מצננים 10 דקות ומגישים. שומרים עד יומיים במקרר.
ואפשר גם
לחם תירס – הגרסה המושחתת אופים את הכיכר 3 דקות פחות מהמצוין במתכון ומצננים 15 דקות. חוצים את הכיכר לרוחבה, מורחים באמצע שכבה נאה של שמנת חמוצה, מפזרים גבינת פרמזן ומכסים במחצית העליונה של הכיכר. אופים ב-180 מעלות 7 דקות נוספות, פורסים לפרוסות יפות ומגישים.
לחם תירס – ללא גלוטן פשוט מוותרים על הקמח ואבקת האפייה, יתקבל לחם תירס מעט דחוס יותר אבל לא פחות טעים.