מתכון

לחמניות פקמן בטטה

הלחמניות האלו טעימות ורכות מאוד ויש בהן רכיב סודי - בטטה אפויה שאחראית למרקם ולמתיקות

28,156 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2020
  • לחמניות פקמן בטטה רינת צדוק (צילום: דניאל לילה)
    לחמניות פקמן בטטה רינת צדוק (צילום: דניאל לילה)
  • קציצות קינואה, מים בטעמים ולחמניות פקמן בטטה של רינת צדוק (צילום: דניאל לילה)
    קציצות קינואה, מים בטעמים ולחמניות פקמן בטטה של רינת צדוק (צילום: דניאל לילה)
  • קציצות קינואה בלחמניות בטטה של רינת צדוק (צילום: דניאל לילה)
    קציצות קינואה בלחמניות בטטה של רינת צדוק (צילום: דניאל לילה)

פטנט קטן בעיצוב הלחמניות הופך אותן לכיס פתוח וכבר מרגע שהן יוצאות מהתנור הן מוכנות להפוך לכריך. מניחים בתוכן לביבת קינואה, חביתה, אבוקדו וירקות ומציידים את הילדים או את עצמכם בארוחת עשר בריאה. אני ממליצה להכין את הלחמניות עם הילדים, הם מאוד ייהנו מהתהליך וישמחו לאכול את הלחמניות שהכינו.
הכנה מראש והקפאה: אפשר לצלות מגש בטטות בתנור בתחילת השבוע, להגיש לארוחת ערב עם שמנת חמוצה ולשלב בלחמניות או בפנקייקס).

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להברשה ולעיטור

אופן ההכנה

1

ממיסים שמרים בחלב שקדים או חלב שיבולת שועל בקערת המיקסר. מוסיפים את יתר החומרים. מעבדים עם וו לישה כ־5 דקות במהירות נמוכה לבצק אחיד ורך.

2

מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ויוצרים ממנו כדור. מעבירים לקערה מקומחת, מכסים במגבת ומתפיחים 40 דקות עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

3

מחממים את התנור ל־190 מעלות, לשים את הבצק על משטח עבודה מקומח בכמה תנועות קצרות ומחלקים ל־12 חלקים במשקל 100 גרם האחד. יוצרים מכל חלק כדור. מכסים את הכדורים כדי שלא יתייבשו ומעצבים אחד אחד.

4

גוזרים ניירות אפייה ל־12 מלבנים של 3*5 ס״מ. מוצאים כדור בצק ומרדדים לאליפסה באורך של כ־6 ס״מ וברוחב של כ־3 ס״מ. מניחים על מחצית האליפסה מלבן נייר אפייה ומקפלים מעליו את החצי החשוף. חוזרים על הפעולה עם יתר כדורי הבצק.

5

מברישים את הלחמניות בביצה או בחלב שיבולת שועל וזורים שומשום. אופים כ־18 דקות עד שהלחמניות שחומות.