מתכון

לפתות צלויות עם גבינת תום עיזים

ינואר 2019
3 דירוגים
לפתות צלויות עם גבינת תום עיזים של שף איתן וננו. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
לפתות צלויות עם גבינת תום עיזים של שף איתן וננו. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

הלפתות הקטנות עדינות יותר בטעמן מאחיותיהן הגדולות, ולכן הן נפלאות בצלייה מהירה ששומרת על פריכותן

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־200 מעלות. חוצים את הלפתות הקטנות ומניחים אותן בתבנית כשהצד החצוי כלפי מטה. יוצקים עליהן שמן זית ויין לבן ובוזקים מלח ופלפל. עוטפים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים כ־45 דקות עד שהלפתות רכות מאוד. אם משתמשים בלפתות רגילות קולפים אותן, חותכים לקוביות או לגפרורים עבים, חולטים פעמיים־שלוש במים רותחים ורק אז מעבירים לתבנית.

2

מסירים את רדיד האלומיניום וממשיכים לאפות עוד כ־15 דקות עד להשחמה.

3

מערבבים בקערה את הלפתות עם שאר המרכיבים ומעבירים לצלחת הגשה.