מתכון

מאפה בשר ודלעת

ספטמבר 2019
2 דירוגים
מאפה דלעת ובשר של שף ארז קומרובסקי. צילום: מתן שופן
מאפה דלעת ובשר של שף ארז קומרובסקי. צילום: מתן שופן

הבצק פשוט במיוחד להכנה וללא שמרים, והמלית המתוקה והחמה מושלמת לערב קריר

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק

למילוי

לציפוי

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים בצק

1

לשים את כל חומרי הבצק 5־6 דקות לבצק גמיש ונעים. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל־3 שעות

מכינים מילוי

2

מחממים תנור לחום מקסימלי, מניחים דלעת בתבנית וצולים כ־20 דקות לריכוך. מעבירים לקערה ושומרים בצד.

3

מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים בצלים, בשר ותבלינים עד שהבצלים מתרככים והבשר משנה את צבעו. מדי פעם מערבבים עם כף עץ ו"מפרקים" את הבשר לפירורים. מערבבים עם הדלעת הצלויה. טועמים ומתקנים תיבול. מצננים לטמפרטורת החדר.

 ממלאים, מצפים ואופים

4

מוציאים את הבצק מהמקרר ויוצרים גליל ארוך בקוטר של כ־5 ס"מ. פורסים ל־20־25 פרוסות. מקמחים משטח עבודה, ומרדדים כל פרוסת בצק לעיגול בקוטר 12־13 ס"מ.

מאפה דלעת ובשר של שף ארז קומרובסקי. צילום: מתן שופן

5

מניחים כף מהמילוי במרכז כל עיגול וסוגרים למשולש ומשאירים במרכז רווח קטן שיאפשר לאדים לצאת במהלך האפייה.

מאפה בשר ודלעת של שף ארז קומרובסקי. צילום: מתן שופן

6

מחממים תנור ל־220 מעלות. מעבירים את משולשי הבצק הממולאים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

מאפה בשר ודלעת של שף ארז קומרובסקי. צילום: מתן שופן

7

טורפים ביצה עם מעט מים ומלח גס ומברישים את משולשי הבצק. מפזרים מעט מאוד זרעי שומר מעל ואופים 12 דקות. מגישים מיד.

מאפה דלעת ובשר של שף ארז קומרובסקי. צילום: מתן שופן