מתכון

מאפה עלי גפן, פריקה וענבים כבושים

ספטמבר 2019
1 דירוגים
מאפה עלי גפן, פריקה וענבים כבושים של קרן ויעל סלע-גפן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דיאנה לינדר
מאפה עלי גפן, פריקה וענבים כבושים של קרן ויעל סלע-גפן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דיאנה לינדר

מאפה מרשים שכולל ענבים (אפויים, טריים וכבושים), גבינת עיזים עשירה, בשר חצילים קלויים, פריקי ופסטו עשבים

שילוב ייחודי של טעמים אדמתיים, ניחוחות עישון, רעננות ירוקה, מתיקות וחמצמצות. אפשר להכין בתבנית רחבה פחות אך גבוהה יותר, אפשר גם להוסיף 1/2 ק"ג בשר טחון מטוגן במקום הגבינה. הענבים בפנים ובחוץ מוסיפים המון, אל תוותרו עליהם.

תבנית בקוטר 40 ס״מ

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לפריקי

לפסטו

למלית

לנוזל הצלייה

לענבים הכבושים (לצנצנת בנפח של כ־1 ליטר)

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מבשלים פריקי

1

שמים פריקי, בצל, ציפורן, מלח ופלפל אנגלי בסיר גדול. מוסיפים מים לכיסוי ועוד כ־3 ס"מ מעל הפריקי (סה"כ כ־6 ליטר). מביאים לרתיחה, מבשלים 25 דקות ומסננים.

מכינים פסטו

2

טוחנים את כל מרכיבי הפסטו במעבד מזון בפולסים למחית חלקה. מערבבים את הפסטו עם הפריקי המבושלת ומניחים בצד.

מכינים נוזל צלייה

3

מחממים את רכיבי נוזל הצלייה ומבשלים דקה לקבלת נוזל אחיד וסמיך.

מכינים ענבים הכבושים

4

מסירים את הראש (הקצה העליון) של כל ענב ומניחים בצנצנת גדולה.

5

מרתיחים את כל נוזלי הכבישה בסיר קטן ומבשלים עוד 1־2 דקות אחרי הרתיחה. מוזגים את הנוזל לצנצנת מעל הענבים ומניחים לצינון. כשהנוזל בטמפרטורת החדר, סוגרים את הצנצנת ומעבירים לקירור לשעה לפחות ועד חודשיים.

מרכיבים ואופים

6

משמנים תבנית ומרפדים את התחתית והדופנות ב־2/3 מכמות עלי גפן כשהצד עם העורק הבולט של העלה פונה מעלה. מניחים את בשר החצילים מעל עלי הגפן עם נוזלי החציל שהצטברו בקערה. מעל החצילים מסדרים את הפריקי בשכבה אחידה, מניחים מעל פרוסות גבינה ומעליהן מפזרים ענבים. מכסים ביתר עלי הגפן ודוחסים גם לדופנות. יוצקים מעל את נוזל הצלייה. מכסים את התבנית בנייר אפייה ואז בנייר אלומיניום ומעבירים לתנור. אופים שעה וחצי, מסירים את הכיסוי ואופים חצי שעה נוספת. אפשר להכין עד יום מראש. לפני ההגשה מחממים ב־200 מעלות כ־20 דקות. רצוי להכין כמות קטנה של נוזלי הצלייה ולצקת על המאפה לפני החימום.

7

מחדירים סכין בין דופנות התבנית למאפה (לשחרר אותו) והופכים את התבנית מעל מגש גדול. מסדרים מעל המאפה ענבים טריים וכבושים.