מתכון

מאפה פולנטה עם ירקות קלויים

דצמבר 2015
1 דירוגים
מאפה פולנטה עם ירקות קלויים. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף
מאפה פולנטה עם ירקות קלויים. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף

תדמיינו את זה: פולנטה עם פרמזן, פטה, מוצרלה והרבה ירקות צלויים. עכשיו תכינו

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לשכבת הפולנטה:

לתערובת הגבינות:

לירקות:

לזילוף:

לשכבת הפולנטה:

לתערובת הגבינות:

לירקות:

לזילוף:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים כמה תבניות בנייר אפייה.

2

מכינים את הירקות: מניחים גמבות, זוקיני, חציל, בטטות ובצל - כל אחת בתבנית נפרדת. מזלפים שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.

3

צולים את הירקות בתנור לריכוך קל: כ-8 דקות לגמבה, 10 דקות לזוקיני, 12 דקות לחציל, 30 דקות לבטטות ו-40 דקות לבצלים. אם אין מספיק תבניות/מקום בתנור - מסדרים את הירקות בשורות ב-2 תבניות גדולות ומוציאים כל ירק בעזרת מלקחיים כשהוא מוכן.

4

חולטים כרובית במים רותחים כ-4 דקות לריכוך קל. מסננים, מזלפים מעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.

מכינים את תערובת הגבינה

5

: מערבבים גבינות, שום ושמיר, טועמים ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים ביצים ומערבבים לתערובת אחידה.

מכינים את שכבת הפולנטה

6

: יוצקים חלב לסיר רחב, מתבלים ומלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מוסיפים קמח תירס בבת אחת ומערבבים 5-4 דקות על להבה בינונית. מוסיפים חמאה וגבינה ומערבבים עוד דקה.

7

יוצקים את הפולנטה לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומשטחים לעובי 2-1 ס”מ. עד שלב זה אפשר להכין מראש ולשמור במקרר עד יום.

מרכיבים ואופים

8

: מחממים תנור ל-180 מעלות.

9

פורסים את הבצלים הצלויים לפרוסות עבות. מורחים על שכבת הפולנטה את שכבת הגבינה ונועצים בתוכה את הירקות.

10

אופים 10-9 דקות להזהבה. מעבירים את הפולנטה עם נייר האפייה לקרש חיתוך או למגש ומגישים מייד.