מתכון

פסטיצ'יו פונגי

ספטמבר 2020
מאפה פסטיצ'יו פטריות של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דן פרץ | סגנון: אוריה גבע
מאפה פסטיצ'יו פטריות של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דן פרץ | סגנון: אוריה גבע

מאפה פסטה עם בשאמל משופע בפטריות ופרמזן. אני הכי אוהבת את השכבה העליונה, שנעשית שחומה ופריכה אחרי האפייה בתנור

לתבנית בגודל 33×23 ס”מ

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.

2

מבשלים פסטה בסיר עם מי מלח רותחים עד לדרגת אל-דנטה. מסננים.

3

בינתיים מחממים מחבת עם חמאה ושמן ומאדים כרישה 3 דקות עד שמתרככת אך בלי להזהיב. מוסיפים פטריות ושום, מתבלים בתימין, מלח ופלפל ומטגנים 4 דקות עד שהפטריות מזהיבות וכל הנוזלים מתאדים.

4

מוסיפים קמח ובוחשים ליצירת רביכה. מוסיפים חלב ומערבבים על להבה בינונית-גבוהה תוך כדי הבאה לרתיחה. מנמיכים וממשיכים לערבב כ 5- דקות עד שמסמיך. מורידים מהכיריים ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.

5

מערבבים את הפסטה המבושלת עם 2 כפות פרמזן ועם בשאמל הפטריות ומשטחים בתבנית. מפזרים עוד פרמזן מלמעלה.

6

אופים 30 דקות עד שהמאפה זהוב.

קיצור דרך: מוותרים על הבשאמל ומוסיפים לפטריות רויאל: מיכל שמנת מתוקה מעורבבת עם כף קמח, 2 ביצים, מלח, פלפל ומוסקט.