מתכון

מג'דרה בורגול ועדשים

אוקטובר 2020
מג'דרה בורגול של רות אוליבר | צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
מג'דרה בורגול של רות אוליבר | צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

הבורגול העבה מעניק למג’דרה (המוכרת בגרסת האורז) מרקם נגיס. מצוין כתוספת לכל עיקרית וגם כארוחה קלה עם יוגורט

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מבשלים את העדשים בשיטת הסבתות:

1

שמים בסיר עם הרבה מים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-5 דקות נוספות ומסננים. ממלאים מים נקיים וחוזרים על התהליך כ-3 פעמים — זה מחליף את הצורך בהשריה (כנגד הגזים) ומרכך את העדשים.

מכינים את המג’דרה

2

שוטפים את הבורגול ומסננים.

3

מחממים סיר עם שמן ומטגנים בצל 5 דקות להזהבה. מוסיפים תבלינים ומטגנים דקה עד שהשמן נצבע ועולה ריח. מוסיפים את העדשים המסוננות ומערבבים.

4

יוצקים מרק ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הבורגול ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 20 דקות. מכבים את האש וממתינים כ-10 דקות עד ההגשה.

מטגנים בצל ומגישים

5

מטגנים טבעות מ-6 בצלים בשמן כ-10 דקות על להבה נמוכה ותוך כדי ערבוב עד שמתרכך ומזהיב.

6

מסדרים את המג’דרה במגש, מפזרים עליה את הבצל המטוגן ומגישים.