מתכון

מדיאס קישואים של בשר ברוטב חמצמץ

אני אוהבת לאכול ממולאים, ואת אלה במיוחד, עם אורז לבן, שנהנה מהרוטב החמצמץ שלהם

דצמבר 2015
מדיאס קישואים של בשר ברוטב חמצמץ. צילום: דניאל לילה
מדיאס קישואים של בשר ברוטב חמצמץ. צילום: דניאל לילה

גם כשהם קרים, הם טעימים עם יוגורט טוב.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית:

לציפוי וטבילה:

לטיגון:

לרוטב:

אופן ההכנה

מכינים מלית, ממלאים את הקישואים ומטגנים

1

מרוקנים את פנים הקישואים בעזרת כפית, כך שיווצרו סירות.

2

מערבבים את חומרי המלית וממלאים את הסירות, כך שתבצבץ גבעה קלה.

מכינים 2 קערות לציפוי

3

: אחת עם ביצה והשנייה עם קמח.

4

טובלים את הקישואים הממולאים בביצה ואחר כך בקמח ומטגנים טיגון קצר משני הצדדים. מניחים בצד.

מכינים רוטב ומבשלים יחד

5

: מביאים לרתיחה את חומרי הרוטב בסיר רחב ושטוח.

6

מסדרים את הקישואים עם הבשר בתוכו, מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את הלהבה.

7

ממשיכים לבשל עוד כחצי שעה עד שהבשר מבושל, הקישואים מתרככים והרוטב מצטמצם מעט.