מתכון

מוזלי מלוח

אפריל 2019
2 דירוגים
מוזלי מלוח של שף ענר בן רפאל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו
מוזלי מלוח של שף ענר בן רפאל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו

המנה הזאת נולדה כשחיפשתי רעיון לארוחת בוקר - התבססתי על העיקרון של המוזלי, אבל רציתי להכניס למנה הרבה ירקות

הירקות שבמנה מקבלים טיפול קפדני ולכן בחרתי להכניס אותם כפי שהם ולא לערבב אותם זה בזה. אני אוהב מאוד לתת לכל ירק את הבמה ולהשאיר אותו בצורה כמה שיותר טבעית. כשאוכלים את המנה טובלים כל ירק ביוגורט ומשלבים ביסים פריכים של אגוזים ושקדים.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לירקות

ליוגורט מתובל

לתיבול

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

אופים את הסלק

1

מחממים תנור ל־180 מעלות. מניחים את הסלק בקערה המתאימה לתנור, ממלאים מים עד למחצית מגובהו, מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כ־45 דקות עד שהסלק רך. מצננים, מקלפים עם הידיים וחותכים לקוביות.

חולטים את הירוקים

2

חולטים את הירקות הירוקים (ברוקולי, שעועית, קייל ואפונת שלג) בסיר עם מים רותחים ומלח כ־30 שניות - כל ירק בנפרד. מעבירים מיד לקערה עם מי קרח. מסננים.

3

מערבבים את כל מרכיבי היוגורט בקערה קטנה ושומרים במקרר.

4

בהגשה מעבירים את היוגורט המתובל לצלחת עמוקה ומסדרים עליו את כל הירקות בקבוצות נפרדות. מוסיפים נענע, פטרוזיליה, שקדים ואגוזים. מזלפים מעל שמן זית בנדיבות, מתבלים במלח ופלפל וסוחטים לימון.