מתכון

מיט-לוף שבדי (הפירה כבר בפנים)

עוטפים את הבשר בפירה חמאתי ומאחדים בין הבשר לתוספת

ספטמבר 2019
מיט-לוף שבדי (הפירה כבר בפנים) של אמיר קרונברג. צילום: דניאל לילה
מיט-לוף שבדי (הפירה כבר בפנים) של אמיר קרונברג. צילום: דניאל לילה

בשבדיה יש המון סוגים של מיט לוף (כיכר בשר) – עם חזיר, עם כבדים או עם ביצים קשות שמתחבאות בפנים, ואת כולם מגישים עם פירה בצד.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו בהנחה מיוחדת THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

למיט לוף

לפירה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 250 מעלות.

צולים את המיט לוף

2

מערבבים את חומרי המיט-לוף בקערה גדולה לאיחוד. מעבירים את התערובת למשטח עבודה ויוצרים כיכר בגודל לחמניית מכולת גדולה. מעבירים לתבנית פיירקס מעט יותר גדולה מגודל הכיכר (כדי שתוכל להכיל בהמשך גם את מעטפת הפירה).

3

צולים 20 דקות עד שהמעטה של הבשר משחים, מנמיכים את הטמפ' ל- 160 מעלות וצולים 45 דקות נוספות.

בינתיים מכינים פירה

4

מבשלים תפוחי אדמה לריכוך מלא כ- 40 דקות. מסננים, מוסיפים חמאה, חלב ומלח מועכים למחית חלקה.

5

מצפים את המיט לוף ואופים שוב: מוציאים את המיט לוף מהתנור ומורחים אותו בפירה מלמעלה ומהצדדים. יוצרים בחלק העליון גבעות קטנות (קצת כמו גבעות של מרנג אפוי) בעזרת כף ומחזירים לתנור ל- 20 דקות עד שפסגות הגבעות משחימות והפירה מזהיב.