מתכון

מלנזאנה פרמג'יאנה – מאפה חצילים בפרמזן

מלנזאנה פרמג’יאנה של אורלי פלאי־ברונשטיין. סטיילינג: דלית רוסו (צילום: דן לב)
מלנזאנה פרמג’יאנה של אורלי פלאי־ברונשטיין. סטיילינג: דלית רוסו (צילום: דן לב)

מאפה של פרוסות חצילים, פירורי לחם ופרמזן עם שינויים קלים לעומת המקור האיטלקי. הוספתי גם מוצרלה למנה לעידון הטעם

בגרסה הזו מדלגים על שלב טיגון החצילים וישר מכניסים לתנור.

המתכון מותאם לתבנית אחת בגודל 15×25 ס"מ.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב עגבניות

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מכינים את הרוטב

2

מאדים בצל בשמן זית 5 דקות לריכוך, מוסיפים שום וכשעולה ריח מוסיפים אורגנו ועגבניות. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים 15 דקות על להבה נמוכה.

מכינים את החצילים

3

מסדרים פרוסות חצילים בתבנית, מברישים בשמן זית ומתבלים במלח גס.

4

אופים 20-15 דקות לריכוך והזהבה.

מרכיבים ואופים

5

יוצקים כף-שתיים רוטב עגבניות לתבנית פיירקס או קרמיקה, מפזרים מעט פרמזן מגוררת ומסדרים שכבה של חצילים, עגבניות ופירורים בחפיפה קלה. מפזרים מוצרלה.

6

אופים עד הזהבה. מגישים עם רוטב עגבניות חם מעל.