מתכון

מסבחה שקדים ושום

ספטמבר 2019
2 דירוגים
מסבחה שקדים ושום של קרן אלה גפן ויעל סלע. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
מסבחה שקדים ושום של קרן אלה גפן ויעל סלע. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

ממרח שקדים עז טעמים שאפשר להגיש כמסבחה, למרוח בכריך או כטופינג של ברוסקטה עם דגים נאים וכבושים

אנחנו אוהבות להגיש את הממרח הזה בלי לומר מה יש בו ואז לשמוע את הניחושים. הפענוח קשה כיוון שהלחם ותפוחי האדמה נותנים גוף ומתיקות, החומץ מטשטש את הנוכחות של השום והשקדים מוסיפים פריכות. בשל הטעמים העזים והבועטים של המסבחה הזאת דרושים לה פרטנרים סולידיים, כך שהיא מעולה מעל ברוסקטה והכי טוב לצד דגים כבושים. אפשרות אחרת היא דגים נאים, שהממרח כובש בעדינות.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מעבירים למעבד מזון את כל החומרים למעט שמן זית. טוחנים בפולסים ומוסיפים לאט ובהדרגה את שמן הזית עד שמתקבל מרקם של מסבחה.

2

מעבירים לכלי אחסון. שומרים עד 4 ימים במקרר.