מתכון

מעקודה

נובמבר 2015
4 דירוגים
מעקודה. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה גון-אסיף
מעקודה. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה גון-אסיף

פשטידת ירקות מרוקאית, עשירה בביצים ובתבלינים - מנה צמחונית מצוינת, שמזכירה את הפריטטה הספרדית

לסיר או לתבנית בקוטר 26 ס"מ.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מבשלים תפוחי אדמה וגזרים בסיר עם מים עד לריכוך.

2

מצננים, מקלפים וחותכים לקוביות. מערבבים בקערה עם שאר חומרי הפשטידה, למעט השמן.

3

מחממים תנור ל-180 מעלות.

4

מחממים שמן בסיר שמתאים לתנור או תבנית שיכולה לעמוד על כיריים. יוצקים את התערובת ומתחילים בטיגון, ממש כמו בפריטטה, כ-5 דקות עד שמתחיל להתייצב. מעבירים לתנור.

5

אופים 25 דקות או עד שהמאפה מתייצב ופניו זהובים.