מתכון

מקלובה בורגול, פרגיות, מנגולד ופטריות

אוקטובר 2020
מקלובה בורגול של רות אוליבר | צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
מקלובה בורגול של רות אוליבר | צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

גרגרי הבורגול תופחים כמו אורז וסופחים אליהם את כל הטעמים

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

שוטפים את הבורגול ומסננים.

2

מחממים במחבת 1/4 כוס שמן ומזהיבים בצל 5 דקות. מוסיפים פרגיות ומזהיבים 3-2 דקות מכל צד. מוסיפים למחבת את החלק הלבן של המנגולד ומטגנים 3-2 דקות, מוסיפים את החלק הירוק ומטגנים עוד דקה עד שמתרכך קלות. מרוקנים את תכולת המחבת ושומרים להמשך.

3

מוסיפים למחבת 2 כפות שמן ומטגנים שני סוגי פטריות עם שום 4 דקות על להבה גבוהה עד שמזהיבות. מוסיפים לפרגיות.

4

יוצקים את יתרת השמן לסיר שבו תתבשל המקלובה. עורמים את תערובת הפרגיות ומעליה את הבורגול.

5

מערבבים מרק חם עם עגבניות ותבלינים, יוצקים על הבורגול ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים 45 דקות על להבה נמוכה. מכבים את הלהבה וממתינים 10 דקות.

6

הופכים על צלחת הגשה, מפזרים צנוברים ומגישים.