מתכון

מקלובה לוקוס עם פלפלים קלויים, זעפרן ושומר

פברואר 2016
מקלובה לוקוס עם פלפלים קלויים, זעפרן ושומר. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
מקלובה לוקוס עם פלפלים קלויים, זעפרן ושומר. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

חיבור רב רושם בין מקלובה לפאייה. את הסיר הופכים מול האורחים ומגלים את שכבות האורז, הדגים והירקות

גיוון: ניתן להחליף את ציר הדגים בציר ירקות או ציר עוף.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לטיגון:

לטיגון:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים את המרכיבים

1

‏ מחממים תנור למצב גריל ומרפדים תבנית ברדיד אלומיניום.

2

משרים אורז 20 דקות במים ומסננים.

3

מניחים פלפלים בתבנית ואופים כ-20 דקות עד שקליפתם נחרכת ומשחימה. מדי פעם הופכים.

4

מכניסים את הפלפלים לשקית ניילון אטומה ל-10 דקות, מוציאים וקולפים. חוצים את הפלפלים, מסלקים את הגרעינים וקורעים את בשר הפלפלים לקרעים גדולים.

5

מחממים סיר רחב עם שמן וצורבים פרוסות שומר 5-3 דקות עד שהן מזהיבות. מוציאים מהסיר ומניחים בצד.

6

מוסיפים לסיר את האורז, פטרוזיליה, זעפרן, שום ומלח ומטגנים כדקה עד שעולה ניחוח. מוציאים מהסיר ומניחים בצד. מכבים להבה.

מרכיבים שכבות, מבשלים ומגישים

7

מסדרים בתחתית הסיר שכבה צפופה של נתחי שומר ועליה שכבה צפופה של קרעי פלפלים קלויים. מפזרים 1/3 מהאורז המתובל ומניחים עליו שכבה של 3 פרוסות דג. מתבלים במלח. חוזרים על השכבות — פלפלים, שומר, אורז ודגים עד שמסיימים את האורז והדגים. מהדקים היטב בעזרת כף היד.

8

מזלפים ציר חם בצמוד לדופן הסיר ומניחים צלחת על תכולת הסיר.

9

מביאים את הנוזלים לרתיחה, מכסים ומבשלים 20 דקות על להבה נמוכה. בתום הבישול מכבים את האש ומשאירים מכוסה עוד 20 דקות.

10

הופכים על צלחת הגשה גדולה ומגישים.