מתכון

מקלעת פרסבורגר במילוי תפוחים מקורמלים ועוגיות

ספטמבר 2019
2 דירוגים
מקלעת פרסבורגר במילוי תפוחים מקורמלים ועוגיות של יובל אלחדף. צילום: שרית גופן. סטיילינג: דלית רוסו
מקלעת פרסבורגר במילוי תפוחים מקורמלים ועוגיות של יובל אלחדף. צילום: שרית גופן. סטיילינג: דלית רוסו

תפוחים מקורמלים ועוגיות זה שילוב שכאילו נולד במטבח של בן & ג'ריס - מתוק, מושחת וטעים בטירוף

המשקיענים מוזמנים להחליף את העוגיות הקנויות בשטרויזל ביתי, בבצק פריך אפוי או בבצק ברטון מרוסק לפירורים גסים. אפשר להחליף את התפוחים באגסים – זמן הבישול יתקצר ל- 7-5 דקות בלבד. אפשר גם להכין את העוגה בצורת רולדה פשוטה.

2 עוגות באורך 30 ס"מ

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק

למלית

להברשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

שמים קמח, חמאה, סוכר ומלח בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים במהירות בינונית כ-5 דקות עד לקבלת פירורי בצק.

2

ממיסים שמרים במים ומוסיפים לקערת המיקסר. מוסיפים גם גבינה וביצים ומערבלים במהירות בינונית כ-3 דקות עד לקבלת בצק הומוגני. מחליפים את וו הגיטרה לוו לישה ולשים את הבצק במהירות בינונית 3 דקות עד לקבלת בצק רך.

3

מוציאים את הבצק ומשטחים בעזרת מערוך לעובי כ-4 ס"מ. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות ועדיף למשך הלילה.

מכינים את המלית

4

ממיסים סוכר לקרמל בצבע ענברי בסיר גדול בעל תחתית עבה. יוצקים מים ומערבבים היטב לקבלת סירופ.

5

מוסיפים תפוחים ומיץ לימון ומבשלים על להבה גבוהה כ- 10 דקות תוך ערבוב לסירוגין עד שהתפוחים מתרככים.

6

מוסיפים קורנפלור, מערבבים במשך דקה נוספת עד שהתערובת מסמיכה ומסירים מהכיריים. מעבירים לקערה ומקררים במשך כשעה. מוסיפים שברי עוגיות ומערבבים.

7

מרכיבים את העוגה, מתפיחים ואופים: חוצים את הבצק ומרדדים כל חלק על משטח עבודה מקומח למלבן בגודל 20×30 ס"מ ועובי 4 מ"מ. יוצרים בכל מלבן בצק חתכים אלכסוניים בעומק 7-6 ס"מ משני הצדדים ולכל האורך במרחק 2 ס"מ זה מזה. מסדרים כמחצית מהמלית במרכז כל מלבן לכל אורכו וקולעים מעל המלית את רצועות הבצק - רצועה מימין, רצועה משמאל וחוזר חלילה.

8

מורחים את המקלעות בביצה טרופה ומתפיחים 20 דקות בתנור כבוי או בחוץ.

9

מורחים שוב בביצה ומתפיחים בחוץ 20 דקות נוספות.

10

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

11

מורחים פעם שלישית בביצה.

12

אופים 25 דקות עד שהעוגות מזהיבות ומוכנות גם בפנים.