מתכון

מרציפן

מרציפן ביתי הוא המלך של ממתקי המימונה - הוא מקבל צבעים שונים וצורות שונות, ומשמש למילוי פירות יבשים

11,386 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרציפן למימונה של אורן אסידו. צילום: לי גיל
מרציפן למימונה של אורן אסידו. צילום: לי גיל

שימו לב: הסירופ מסמיך מעט כשהוא מתקרר, לכן חשוב להוסיף אותו לאבקת השקדים רק אחרי צינון – אחרת המרציפן עלול לצאת קשה מדי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

להגשה

אופן ההכנה

1

מבשלים מים ו–400 גרם (2 כוסות) סוכר עד שהסוכר נמס והסירופ מסמיך אבל לא מזהיב: הסירופ מוכן כאש הוא מצפה גב של כף מתכת שטובלים בתוכו, וכשמעבירים אצבע על גבי שכבת הסירופ המצפה את הכף, נוצר "שביל" שאינו נסגר. מורידים מהאש ומצננים לגמרי.

2

מניחים אבקת שקדים בקערה גדולה ויוצקים עליה בזרם דק את הסירופ. מערבבים לקבלת תערובת גמישה (ייתכן שלא תצטרכו את כל הסירופ). מוסיפים מי זהר וממשיכים ללוש את התערובת בידיים עד קבלת תערובת במרקם גמישה של פלסטלינה.

3

אם רוצים, מחלקים את התערובת ל-4 קערות נפרדות ומוסיפים לכל קערה טיפה-שתיים אחת של צבע מאכל.

4

קורצים מהמרציפן כדורים קטנים ומעצבים אותם לצורה הרצויה. מגלגלים בסוכר מכל הכיוונים. אם רוצים, ממלאים תמרים במרציפן או עוטפים בעזרתו אגוזי מלך כמו בתמונה.