החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
ממיסים בסיר את החמאה ומוסיפים את הקמח. מצרפים גם את השום הפרוס ומערבבים 2־3 דקות בלי שישחים. מדללים ב־5־6 כוסות מים, מוסיפים ½ כפית מלח ואת תפוחי האדמה ומבשלים על אש קטנה עד שתפוחי האדמה מתרככים.
2
מחלצים את האפונה מהתרמילים ומצרפים לסיר. טועמים ומוסיפים פלפל, מלח ואת אבקת המרק. מבשלים כ־10 דקות ומוסיפים את השמיר. ממשיכים לבשל 1־2 דקות נוספות, טועמים שוב ומתקנים תיבול.
המתכון מתוך ספרה של שרי אנסקי, "האוכל מוכן", הוצאת כתר, 226 עמ', 128 שקלים.