מתכון

מרק ברוקולי ואנשובי עם קרוסטיני גורגונזולה ואנשובי

מרץ 2020
1 דירוגים
מרק ברוקולי ואנשובי עם קרוסטיני גורגונזולה ואנשובי של מיכל מוזס. צילום: דן לב. סגנון: אוריה גבע
מרק ברוקולי ואנשובי עם קרוסטיני גורגונזולה ואנשובי של מיכל מוזס. צילום: דן לב. סגנון: אוריה גבע

טעמים נועזים של חורף. את הברוקולי החלוט והרענן מוסיפים בשלב ריסוק המרק

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקרוסטיני

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את המרק

1

חולטים ברוקולי 3 דקות במי מלח רותחים עד לדרגת אל-דנטה. מעבירים למי קרח לעצירת הבישול ומסננים. אם אין ציר, שומרים את נוזלי החליטה להמשך.

2

מחממים סיר עם שמן ומאדים בצל 3-2 דקות עד ששקוף. מוסיפים אנשובי ושום ומאדים עד שהאנשובי נמס וניחוח השום מורגש אך בלי שישחים.

3

מוסיפים תפוח אדמה, יוצקים ציר עוף (או 3 כוסות מנוזלי החליטה של הברוקולי) ומביאים לרתיחה עדינה. מבשלים כ-15 דקות בסיר מכוסה חלקית עד שתפוחי האדמה מתרככים.

4

מוסיפים את הברוקולי לסיר ומרסקים במוט ריסוק ידני. טועמים ומתקנים תיבול עם מלח ופלפל שחור.

מכינים קרוסטיני ומגישים

5

מטגנים במחבת שום ואנשובי בשמן זית עד שהאנשובי נמס אך בלי שהשום ישחים.

6

מורחים מתערובת האנשובי והשום על פרוסות הלחם, מניחים מעל גבינה כחולה ומגישים לצד המרק.