מתכון

מרק גזר ועדשים כתומות

מרק כתום ובריא, שמיץ הגזר בו מחליף את הציר ונותן לו את צבעו החזק היפה

אוקטובר 2021
מרק גזר ועדשים כתומות של אורלי פלאי־ברונשטיין. סטיילינג: אוריה גבע (צילום: דן לב)
מרק גזר ועדשים כתומות של אורלי פלאי־ברונשטיין. סטיילינג: אוריה גבע (צילום: דן לב)

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים חמאה ושמן בסיר ומאדים סלרי, כרישה, ג’ינג’ר וגזר כ-3 דקות לריכוך ראשוני.

2

מוסיפים את שאר החומרים ומבשלים 15 דקות עד שהעדשים רכות, אבל עדיין שומרות על צורתן. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים מים רותחים. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים עם עשבי תיבול קצוצים.

גיוון:
למרקם סמיך יותר מוסיפים כפית-שתיים מחית שקדים (להשיג במרכולים ובחנויות טבע).

באותה שיטה מכינים:
מרק דלעת ותרד עם עדשים כתומות ממירים את הגזר ב-300 גרם דלעת חתוכה לקוביות קטנות או מגוררת. מוסיפים כוס עלי תרד קצוצים בשלב ההגשה.