מתכון

מרק גזר

המרק הכתום הזה מתבסס על גזר ועדשים כתומות, המעניקות גוף ומביאות עמן גם הרבה ערכים תזונתיים נהדרים

ינואר 2021
מרק גזר של מורן בודניק. צילום: שני בריל. סטיילינג: ענת לבל.
מרק גזר של מורן בודניק. צילום: שני בריל. סטיילינג: ענת לבל.

בתום הבישול טוחנים את המרק עם קשיו, שנותן לו מרקם קרמי עשיר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את המרק

1

מחממים שמן זית בסיר גדול, מוסיפים בצל, סלרי וגזרים ומטגנים מעל להבה גבוהה 8-7 דקות עד שהגזרים משחימים מעט. מערבבים מדי פעם.

2

מוסיפים ציר ירקות, עדשים כתומות ועלי דפנה ומביאים לרתיחה. ברגע הרתיחה מנמיכים ללהבה נמוכה, מתבלים במלח ובפלפל שחור, מכסים ומבשלים כ־ 25 דקות עד שהירקות והעדשים מתרככים.

3

מצננים מעט, נפטרים מעלי הדפנה, מוסיפים קשיו וטוחנים בבלנדר או בעזרת מוט ריסוק ידני למחית חלקה וקרמית. טועמים ומתקנים תיבול.

בזמן שהמרק מתבשל, מבשלים עדשים שחורות וצולים גזרים להגשה

4

מבשלים עדשים שחורות בשפע מים עם מעט מלח כ־ 20 דקות, עד שהן מגיעות למרקם אל דנטה. מחממים תנור ל־ 220 מעלות, מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, מסדרים מיני גזרים בתבנית כשהצד החתוך פונה מטה, יוצקים עליהם שפע שמן זית, ממליחים וצולים כ־ 15 דקות או עד שהם מתרככים ומעט משחימים.

5

יוצקים מהמרק לקעריות הגשה, מניחים מעל עדשים שחורות, מסדרים מעט מהגזרים הצלוים ומזלפים יוגורט קשיו ושמן צ'ילי (לא חובה).

כך מכינים יוגורט קשיו:

אני מכינה לפי המתכון של אורי מאיר צ'יזיק: טוחנים 250 גרם קשיו, 400 מ"ל (⅔1 כוסות) מים וכף מלח בבלנדר עוצמתי למחית חלקה (מעבד מזון לא יעבוד כאן), מעבירים לקערה ומוסיפים כף מי כרוב כבוש או מיץ לימון, מערבבים היטב ומכסים בניילון נצמד. משאירים מחוץ למקרר שלושה ימים ומערבבים פעם ביום. אחרי שלושה ימים, כשהיוגורט חמצמץ ומלא בבועיות קטנות, הוא מוכן. מעבירים לצנצנת או קופסת זכוכית אטומות ושומרים במקרר. היוגורט נשמר במקרר עד שבועיים.

* שימו לב, התססת היוגורט הבסיסי אורכת שלושה ימים.