מתכון

מינסטרה די צ'צ'י: מרק חומוס וירקות מאיטליה

דצמבר 2018
3 דירוגים
מינסטרה די צ'צ'י – מרק חומוס וירקות מאיטליה של תום פרנץ. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי
מינסטרה די צ'צ'י – מרק חומוס וירקות מאיטליה של תום פרנץ. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי

את המרק הטבעוני הזה, שמגיע מחבל אברוצו באיטליה, אפשר להכין ממש בקלות, ולקבל ארוחה משביעה וטעימה ליום חורפי

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

טוחנים בבלנדר או במעבד מזון 1 כוס מגרגירי החומוס עם כוס מים (או ציר) ושומרים בצד.

2

מחממים סיר עם שמן זית ומוסיפים את הבצל, הגזר והסלרי הקצוצים. מטגנים עד שהם רכים, בערך חמש דקות. מוסיפים שום ורוזמרין, מטגנים קלות בשמן עד שהשום מתרכך אך לא נשרף.

3

מוסיפים פנימה את העגבניות וקורט סוכר, מערבבים ומבשלים יחד כ-5 דקות.

4

מוסיפים את 4 כוסות המים או הציר הנותרות, כוס גרגירי החומוס ואת מחית החומוס שטחנו בבלנדר. מערבבים, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 10-15 דקות אחרי הרתיחה, עד שהירקות רכים.

5

מוסיפים פנימה את האטריות למרק ומבשלים יחד כ-4-5 דקות נוספות עד שהן רכות. טועמים ומתקנים תיבול. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים מעט מים ומאזנים את התיבול.

6

טיפ: אפשר לגוון גם עם פתיתים, אורז או מקרוני במקום אטריות דקות. ובשלב האחרון של הבישול אפשר להוסיף מנגולד קצוץ או עלי תרד טריים.