מתכון

מרק חצילים ויוגורט כבשים עם גבינת חלומי צרובה

מרק סמיך עם טעם מעושן של חצילים קלויים. יוגורט כבשים מוסיף רעננות וחלומי צרובה היא תוספת שתמיד כיף לפגוש

צילום: נועם פריסמן
צילום: נועם פריסמן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לחלומי הצרובה

אופן ההכנה

קולים את החצילים

1

מחממים תנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

מניחים חצילים בתבנית ומנקבים כל חציל 3־4 פעמים עם מזלג או סכין (כדי שלא יתפוצצו באפייה).

3

צולים 30־35 דקות עד שהחצילים נימוחים לחלוטין. אחרי 15 דקות בתנור הופכים בזהירות את החצילים בתבנית בעזרת מלקחיים.

4

מוציאים מהתנור, קולפים בזהירות, חותכים גס ומעבירים למסננת.

מכינים את המרק

5

מחממים שמן זית בסיר בינוני ומטגנים בצל, שום, שורש סלרי וכרובית על להבה גבוהה תוך כדי ערבוב 5 דקות. מוסיפים מים עד גובה הירקות ומלח, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים מכוסה 20־30 דקות עד שכל הירקות מתרככים לחלוטין. מסירים את הסיר מהאש.

6

מוסיפים את בשר החצילים ויוגורמה וטוחנים את המרק למרקם חלק בעזרת בלנדר ידני. טועמים ומוסיפים עוד יוגורמה/מלח לפי הטעם. אם המרק סמיך מדי מוסיפים עוד מים רותחים.

מכינים את החלומי

7

מחממים שמן זית במחבת רחבה וצורבים פרוסות החלומי כדקה מכל צד עד הזהבה.

8

מחלקים את המרק לקערות הגשה. מניחים מעל פרוסות חלומי צרובות ומפזרים עלי זעתר.

טיפ:

אם רוצים, מטגנים את עלי הזעתר כ־20 שניות בשמן שנשאר מצריבת החלומי עד שהם פריכים ומוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.