מתכון

מרק חתונה איטלקי

במרק הזה מתבשלות לאיטן קציצות טלה קטנטנות ושעועית לבנה. התרד מוסיף חמיצות עדינה ומאזן את טעמו הדומיננטי של הטלה

ינואר 2020
מרק חתונה איטלקי של מיכאל גרטופסקי. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
מרק חתונה איטלקי של מיכאל גרטופסקי. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

כשמכינים קציצות טלה/כבש לרוב משתמשים בתערובת של בשר בקר ושומן טלה. השומן נותן בדיוק אותו טעם וגם חוסך בעלויות. הכלל פשוט: בקציצות או בקבבים מחליפים 25%-20% מהבשר בשומן טלה. למה מרק חתונה? טעות בתרגום: המרק, שנולד במסעדה איטלקית באמריקה, נקרא במקור minestra maritata , כלומר “מרק נשוי”, בגלל השידוך המוצלח כל כך בין הירקות לבשר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו בהנחה מיוחדת THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

ל-50-40 קציצות

למרק

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את הקציצות

1

מערבבים את החומרים בקערה ויוצרים קציצות בקוטר 3 ס”מ. שומרים בטמפ’ החדר עד שהמרק מוכן.

מכינים את המרק

2

מחממים סיר גדול עם שמן זית ומטגנים בצל ושום 5 דקות עד הזהבה. מוסיפים תרד, עשבי תיבול ושני סוגי פטריות ומבשלים 3-2 דקות עד שהתרד קמל.

3

מוסיפים שעועית וציר עוף ומביאים לרתיחה.

4

מניחים את הקציצות במרק החם בעדינות. מכסים את הסיר בנייר אפייה שגזרנו לקוטר הסיר וגם במכסה ומבשלים כשעתיים על להבה נמוכה עד שהשעועית רכה. מתבלים במלח ופלפל.

להגשה

5

מניחים 4-3 קציצות בכל קערה, יוצקים עליהן מהמרק ומגישים עם פרמזן מגוררת ולחם כפרי.