מתכון

מרק חתונה איטלקי

ינואר 2020
6 דירוגים
מרק חתונה איטלקי של מיכאל גרטופסקי. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
מרק חתונה איטלקי של מיכאל גרטופסקי. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

במרק הזה מתבשלות לאיטן קציצות טלה קטנטנות ושעועית לבנה. התרד מוסיף חמיצות עדינה ומאזן את טעמו הדומיננטי של הטלה

כשמכינים קציצות טלה/כבש לרוב משתמשים בתערובת של בשר בקר ושומן טלה. השומן נותן בדיוק אותו טעם וגם חוסך בעלויות. הכלל פשוט: בקציצות או בקבבים מחליפים 25%-20% מהבשר בשומן טלה. למה מרק חתונה? טעות בתרגום: המרק, שנולד במסעדה איטלקית באמריקה, נקרא במקור minestra maritata , כלומר “מרק נשוי”, בגלל השידוך המוצלח כל כך בין הירקות לבשר.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ל-50-40 קציצות

למרק

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הקציצות

1

מערבבים את החומרים בקערה ויוצרים קציצות בקוטר 3 ס”מ. שומרים בטמפ’ החדר עד שהמרק מוכן.

מכינים את המרק

2

מחממים סיר גדול עם שמן זית ומטגנים בצל ושום 5 דקות עד הזהבה. מוסיפים תרד, עשבי תיבול ושני סוגי פטריות ומבשלים 3-2 דקות עד שהתרד קמל.

3

מוסיפים שעועית וציר עוף ומביאים לרתיחה.

4

מניחים את הקציצות במרק החם בעדינות. מכסים את הסיר בנייר אפייה שגזרנו לקוטר הסיר וגם במכסה ומבשלים כשעתיים על להבה נמוכה עד שהשעועית רכה. מתבלים במלח ופלפל.

להגשה

5

מניחים 4-3 קציצות בכל קערה, יוצקים עליהן מהמרק ומגישים עם פרמזן מגוררת ולחם כפרי.