מתכון

מרק ירקות של לייזה פאנלים

מרק ירקות עם שעועית וגריסים - משביע, מנחם ומנקה את הגוף מבפנים

מרק ירקות מתוך ספרה החדש של לייזה פאנלים, קל קל קל . צילום: גיא בהר
מרק ירקות מתוך ספרה החדש של לייזה פאנלים, קל קל קל . צילום: גיא בהר

החלטתי לעשות פאנלים לבפנים שלי מכל הג'אנק שאני צורכת ולהתחיל שלושה ימים של סדנת מיצים. אבל לפני שמתחילים, דרושה הכנה. אז זה המרק המנקה שלי – הוא עדין בטעמו, עשיר ומשביע מאוד. במשך ארבעה ימים אכלתי אותו פעמיים ביום, וחוץ מזה הרשיתי לעצמי פירות, ירקות טריים ומים. זה מנקה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

בסיר גדול נקפיץ את הבצל ב־3 כפות שמן זית כ־5 דקות. נוסיף את הסלרי, הגזר, הבטטה, הקישואים, הכרוב, הכרובית והדלעת ונאדה כ־8 דקות, תוך ערבוב מדי פעם

2

נוסיף את רסק העגבניות, המלח, 3 כפות שמן זית וכ־2 ליטר מים. נביא לרתיחה ואחרי שירתח, ננמיך את האש, נכסה את הסיר ונבשל כ־15 דקות.

3

נוסיף את הגריסים והשעועית או החומוס ונבשל כ־20 דקות נוספות. נכבה את האש, נוסיף את השמיר, נטעם ונתקן את המליחות אם צריך.