מתכון

מרק סלק בקרם קוקוס לימוני

מה שמתאים למרק בטטה וכתומים אחרים מתאים גם לירקות שלא הייתם מאמינים עליהם: ואפילו סלק מפיק מרק ורוד-סגול יפהפה

6,222 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרק סלק בקרם קוקוס לימוני. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
מרק סלק בקרם קוקוס לימוני. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

הנה תגלית מפתיעה: כל מה שמתאים למרק בטטה וכתומים אחרים (דלעת, גזר) מתאים גם לירקות שלא הייתם מאמינים עליהם: כרובית, תרד, אפונה. אפילו סלק מפיק מרק ורוד-סגול יפהפה. את הלימון אני מוסיפה בסוף בשביל העוקצנות. אם רוצים, מוסיפים גם כוסברה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה:

אופן ההכנה

1

מרסקים סלק עם שום, מיץ וקליפת לימון וכמון בבלנדר למחית חלקה.

2

מערבבים קרם קוקוס עם מים רותחים בסיר ומוסיפים את מחית הסלק. אם המרק סמיך מדי, אפשר לדלל בעוד כוס מים. מחממים עד לסף רתיחה, טועמים ומתקנים תיבול.

3

מגישים חם עם תפוצ’יפס.

גיוון:
מגישים עם קרוטונים או פיסות פיתה קלויה.
באותה שיטה מכינים:
מרק גזר בקרם קוקוס לימוני ממירים את הסלק ב-500 גרם גזר חתוך ומבושל.