הנה תגלית מפתיעה: כל מה שמתאים למרק בטטה וכתומים אחרים (דלעת, גזר) מתאים גם לירקות שלא הייתם מאמינים עליהם: כרובית, תרד, אפונה. אפילו סלק מפיק מרק ורוד-סגול יפהפה. את הלימון אני מוסיפה בסוף בשביל העוקצנות. אם רוצים, מוסיפים גם כוסברה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה:
אופן ההכנה
1
מרסקים סלק עם שום, מיץ וקליפת לימון וכמון בבלנדר למחית חלקה.
2
מערבבים קרם קוקוס עם מים רותחים בסיר ומוסיפים את מחית הסלק. אם המרק סמיך מדי, אפשר לדלל בעוד כוס מים. מחממים עד לסף רתיחה, טועמים ומתקנים תיבול.
3
מגישים חם עם תפוצ’יפס.
גיוון:
מגישים עם קרוטונים או פיסות פיתה קלויה.
באותה שיטה מכינים:
מרק גזר בקרם קוקוס לימוני ממירים את הסלק ב-500 גרם גזר חתוך ומבושל.