מתכון

מרק עדשים ספרדי עם סלסת שיפקה

ינואר 2019
6 דירוגים
מרק עדשים ספרדי עם סלסת שיפקה של שף עידו פיינר. צילום: שרית גופן. סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ
מרק עדשים ספרדי עם סלסת שיפקה של שף עידו פיינר. צילום: שרית גופן. סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ

שף עידו פיינר מביא את הגרסה שלו למרק העדשים הספרדי שמוגש עם עקיצה פיקנטית

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לסלסת שיפקה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים את שמן הזית בסיר ומאדים את הירקות והשום על אש קטנה עד שהם רכים. יש להקפיד שהירקות לא ישחימו (השלב הזה הוא החשוב ביותר: ככל שנאדה על אש קטנה במשך זמן הירקות ישחררו יותר טעמים ויעשירו את המרק).

2

מוסיפים לסיר את העדשים, ציר הירקות, הרוזמרין, מלח ופלפל ומרתיחים. מקטינים את האש ומבשלים מכוסה עד שהעדשים רכות. מוציאים את ענף הרוזמרין.

לסלסה

3

מערבבים את מרכיבי הסלסה עד קבלת מרקם אחיד. מרתיחים את המרק, מוזגים לקערות ומניחים בכל צלחת כף מהסלסה.