מתכון

מרק שעועית ירושלמי

5 דירוגים
מרק שעועית עם אורז של מסעדת צ'וצ'י. צילום: רן בירן
מרק שעועית עם אורז של מסעדת צ'וצ'י. צילום: רן בירן

אחת המנות המזוהות ביותר עם עיר הבירה היא מרק שעועית עם אורז, והיו אף מסעדות שהגישו אותה בתוך פיתה

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מרתיחים כ־2 ליטר מים עם שעועית. מוסיפים את התבלינים ("שצובעים את השעועית"). מערבבים, ומנמיכים את האש. כאשר השעועית מתחילה להתרכך, מוסיפים את רסק העגבניות. מערבבים, וממשיכים לבשל עד שהשעועית רכה (כשעתיים בישול סך הכל).

2

מומלץ להגיש לצד אורז לבן מאודה.