מתכון

מרק שעועית מעושן עם חזה אווז וקבנוס

מרק ארומטי עם קריצה למטבח המכסיקני

אוקטובר 2021
מרק שעועית מעושן עם חזה אווז וקבנוס של רות אוליבר (צילום: shutterstock)
מרק שעועית מעושן עם חזה אווז וקבנוס של רות אוליבר (צילום: shutterstock)

מגישים עם כוס בירה קרה וכיכר לחם ליד.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים שמן בסיר. מטגנים קבנוס וקוביות חזה אווז עד שמזהיבים, מוציאים ושומרים בצד.

2

מוסיפים לסיר שום ובצל ומטגנים כ 5 דקות עד שהבצל נעשה שקוף. מוסיפים פפריקה, כורכום, כמון, רסק וסוכר ומטגנים עוד 2 דקות. מוסיפים תפוחי אדמה ותימין ומטגנים תוך כדי ערבוב כ 2 דקות.

3

מוסיפים שעועית, עגבניות ומים ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כשעה עד שהשעועית רכה לחלוטין.

4

מוסיפים כוסברה, מתקנים תיבול ומוסיפים קבנוס וחזה אווז מטוגנים. מביאים לרתיחה, מכבים את הלהבה וממתינים כ-10 דקות לפני ההגשה.