מתכון

מרק תפוחי אדמה עם כרובית וכרישה

2 דירוגים
מרק תפוחי אדמה עם כרובית וכרישה של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דן לב. סטיילינג: דיאנה לינדר
מרק תפוחי אדמה עם כרובית וכרישה של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דן לב. סטיילינג: דיאנה לינדר

עם הצלחה לא מתווכחים! הכרובית מעשירה את טעמו של הווישיסואז האהוב

גיוונים 

  • מחליפים את הכרובית בברוקולי.
  • מעדנים את המרק עם 1/2 כוס שמנת מתוקה שמוסיפים אחרי הריסוק.
  • מגישים עם שמנת חמוצה או יוגורט סמיך.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים סיר עם חמאה ושמן ומאדים כרישה, תימין ושום 3 דקות על להבה בינונית-נמוכה עד שהכרישה מתרככת. מוסיפים תפו”א ופרחי כרובית, מתבלים ומאדים תוך כדי ערבוב 8-5 דקות עד שמתחילים להרגיש שהמרכיבים נדבקים לתחתית.

2

יוצקים ליטר וחצי מים, מגבירים את הלהבה ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים עוד כ-20 דקות על להבה בינונית-נמוכה עד שתפוחי האדמה והכרובית רכים מאוד.

3

טוחנים בבלנדר ידני כשליש מכמות המרק רק כדי להסמיך אותו ולהעצים את טעמיו. טועמים ומתבלים במלח ופלפל שחור.