מתכון

ניוקי פולנטה ברוטב שומר ושום

הניוקי האלה מצליחים להשביע את הגעגועים לפסטה שעליה ויתרתי בגלל רגישות לגלוטן

יולי 2019
ניוקי פולנטה ברוטב שומר ושום. צילום: shutterstock
ניוקי פולנטה ברוטב שומר ושום. צילום: shutterstock

שימו לב: אחרי שמבשלים את הפולנטה מניחים לה להתגבש בתבנית וחותכים לקוביות. את הקוביות אפשר להקפיא, לשלוף ולאפות מתי שרוצים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב

להגשה

אופן ההכנה

מכינים ניוקי פולנטה

1

מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2

יוצקים לסיר קטן חלב ומים, מוסיפים מלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים קמח תירס בהדרגה ומבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהדייסה מגיעה לסף רתיחה.

3

מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב עד לקבלת פולנטה סמיכה וחלקה.

4

מסירים מהאש ומערבבים פנימה מסקרפונה. יוצקים לתבנית עד גובה 1/2 1 ס"מ ומשטחים בעזרת מרית או על ידי נענוע עדין של התבנית. מפזרים פרמזן ומניחים לצינון וגיבוש כשעה בטמפ׳ החדר או עד לילה במקרר.

5

חותכים את הפולנטה לריבועים בגודל כ-1/2 ס"מ. מניחים בתבנית במרווחים. אופים כ-7 דקות עד שהם זהובים. אם לא מגישים מיד מקפיאים את קוביות הפולנטה אחרי החיתוך ולפני האפייה בקופסה אטומה מרופדת בנייר אפייה עד חודשיים.

בזמן שהפולנטה בתנור מכינים רוטב

6

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. יוצרים חיץ במרכז התבנית בעזרת רדיד אלומיניום.

7

מניחים פרוסות שומר בקערה, מערבבים עם שמן זית, תימין, מלח ופלפל ומפזרים על מחצית מהתבנית.

8

אופים 10 דקות בחלק התחתון של התנור (לא קרוב מדי לתחתית). פותחים את התנור ומפזרים בחציה השני של התבנית עגבניות שרי. צולים כ-5 דקות ומוציאים מהתנור.

9

מלהיטים מחבת כבדה, מוסיפים חמאה, שום ושמן, עלי מרווה,שומר, עגבניות צלויות ויין. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות עד שהיין כמעט מתאדה. מערבבים מדי פעם.

להגשה

10

מניחים קוביות פולנטה חמימות בצלחת הגשה, יוצקים עליהן את הרוטב, מפזרים קליפת לימון, אגוזי לוז ופרמזן. אוכלים מיד.