שימו לב: אחרי שמבשלים את הפולנטה מניחים לה להתגבש בתבנית וחותכים לקוביות. את הקוביות אפשר להקפיא, לשלוף ולאפות מתי שרוצים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב
להגשה
אופן ההכנה
מכינים ניוקי פולנטה
1
מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2
יוצקים לסיר קטן חלב ומים, מוסיפים מלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים קמח תירס בהדרגה ומבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהדייסה מגיעה לסף רתיחה.
3
מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב עד לקבלת פולנטה סמיכה וחלקה.
4
מסירים מהאש ומערבבים פנימה מסקרפונה. יוצקים לתבנית עד גובה 1/2 1 ס"מ ומשטחים בעזרת מרית או על ידי נענוע עדין של התבנית. מפזרים פרמזן ומניחים לצינון וגיבוש כשעה בטמפ׳ החדר או עד לילה במקרר.
5
חותכים את הפולנטה לריבועים בגודל כ-1/2 ס"מ. מניחים בתבנית במרווחים. אופים כ-7 דקות עד שהם זהובים. אם לא מגישים מיד מקפיאים את קוביות הפולנטה אחרי החיתוך ולפני האפייה בקופסה אטומה מרופדת בנייר אפייה עד חודשיים.
בזמן שהפולנטה בתנור מכינים רוטב
6
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. יוצרים חיץ במרכז התבנית בעזרת רדיד אלומיניום.
7
מניחים פרוסות שומר בקערה, מערבבים עם שמן זית, תימין, מלח ופלפל ומפזרים על מחצית מהתבנית.
8
אופים 10 דקות בחלק התחתון של התנור (לא קרוב מדי לתחתית). פותחים את התנור ומפזרים בחציה השני של התבנית עגבניות שרי. צולים כ-5 דקות ומוציאים מהתנור.
9
מלהיטים מחבת כבדה, מוסיפים חמאה, שום ושמן, עלי מרווה,שומר, עגבניות צלויות ויין. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות עד שהיין כמעט מתאדה. מערבבים מדי פעם.
להגשה
10
מניחים קוביות פולנטה חמימות בצלחת הגשה, יוצקים עליהן את הרוטב, מפזרים קליפת לימון, אגוזי לוז ופרמזן. אוכלים מיד.