לפני שמתחילים לעבוד מומלץ לקרוא את המדריך השלם למנגל.
הגריל נותן לירקות מכת חום, הכולאת את העסיס בתוכם, הקציצות הנצרבות מעליו נאטמות והשומן בבשרן נמס פנימה. בתנור הירקות הופכים לרוטב עשיר, שבתוכו מתבשלות הקציצות עד שהן רכות כחמאה. וכל זה תחת טחינה הנאפית לקראסט חמים ומענג.
המתכון מיועד לתבנית עגולה בקוטר 26 ס”מ
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לירקות החרוכים
לקציצות
לטחינה
לקישוט
אופן ההכנה
1
מבעירים גריל פחמים.
2
מכינים את הקציצות והירקות: מערבבים היטב את חומרי הקציצות ומעבירים למקרר לשעה.
3
צולים את הירקות על הגריל מכל הצדדים עד שקליפתם משחירה. הפלפלים ירדו מהגריל ראשונים אחרי כ-15 דקות, החציל והעגבנייה אחריהם (אחרי כ-20 דקות), והבצל אחרון (כ-40 דקות).
4
מחממים תנור ל-200 מעלות. יוצרים 8 קציצות מוארכות וצולים על הגריל כ-2 דקות מכל צד.
5
מרכיבים את הסינייה ואופים: מערבבים טחינה עם מים, מיץ לימון ומלח לממרח בהיר וחלק.
6
חותכים את הירקות לחתיכות גדולות ואחידות ומניחים בתבנית. מסדרים ביניהם את הקציצות ומכסים הכל בטחינה.
7
אופים כ-20 דקות או עד שהטחינה משחימה. מקשטים בסומאק, צנוברים, עלי פטרוזיליה ומעט שמן זית ומגישים מייד.