שימו לב לפטנט בבישול הארטישוק במי מלח עם מיץ לימון ומעט קמח, כדי למנוע השחרה. כשנגמרת עונת הארטישוק הירושלמי, מכינים מארטישוק בלבד.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל 180 מעלות.
2
מניחים ארטישוק ירושלמי בתבנית. מזלפים מעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל, יוצקים לתבנית 1/4 כוס מים ומוסיפים עלי מרווה. מכסים ברדיד אלומיניום.
3
אופים 40 דקות עד ריכוך
4
חולטים רבעי ארטישוק בסיר עם מי מלח רותחים בתוספת מיץ מ 1/2 לימון וכפית קמח (כדי שלא ישחירו) במשך 5 דקות ומסננים. מסירים את השערות בלב הארטישוק.
5
מקפיצים את רבעי הארטישוקים דקה-שתיים במחבת עם שמן זית עד הזהבה. מוסיפים שום ומטגנים עוד שניות אחדות עד שניחוח השום מורגש אך בלי שיזהיב. מתבלים במלח ופלפל וסוחטים מעל מיץ מ 1/2 לימון.
6
מסדרים בצלחת הגשה גדולה ארטישוק ירושלמי ומעליו רבעי ארטישוק. מפזרים סביב גרגרי חומוס. מזלפים מעל טחינה ומפזרים פלפל ירוק חריף. יוצקים על הכל מנוזלי הצלייה של הארטישוקים ומגישים.