מתכון

סלט דג צלוי עם אננס, צ'ילי וירוקים

מרץ 2020
1 דירוגים
סלט דג צלוי עם אננס, צ'ילי וירוקים של רינת צדוק. צילום: שני בריל
סלט דג צלוי עם אננס, צ'ילי וירוקים של רינת צדוק. צילום: שני בריל

סלט שהוא ארוחה מלאה וכיפית מלאה במשחקי מרקמים וטעמים

האננס צלוי מוציא טעמים מקורמלים, השאלוט הפריך מוסיף מתיקות בצלית וקראנץ' והצ'ילי מעניק עוקץ. רוטב השקדים עשיר וקטיפתי.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לסלט

לרוטב שקדים ולימון

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים קריספי שאלוט

1

מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את השאלוט מעל להבה בינונית כ־10 דקות עד שהם מזהיבים ופריכים. מוציאים בעזרת מלקחיים או כף מחוררת לצלחת מרופדת בנייר סופג.

2

מחממים תנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מושחים פילה דג בשמן זית וזורים עליו פלפל, מלח וצ'ילי. צולים 15־17 דקות עד שבשר הדג נאטם. מצננים מעט ומפרקים את הנתח לפיסות בגודל אצבע.

3

מחממים מחבת עם מעט שמן זית. צולים פרוסות אננס על להבה בינונית כ־3 דקות מכל צד, עד שהוא מקבל גוון זהוב עמוק. מצננים וחותכים כל פרוסה למשולשים בגודל ביס.

מכינים רוטב שקדים ולימון

4

טוחנים במעבד מזון 10 שקדים שהושרו חצי שעה לפחות ועד לילה במים, מיץ מלימון אחד, 1/4 כוס שמן זית, 1/2 כפית מלח וכפית חומץ תפוחים עד לקבלת רוטב חלק.

מרכיבים ומגישים

5

מערבבים בעדינות את נתחי הדג והאננס הצלוי עם יתר חומרי הסלט. יוצקים מעל רוטב שקדים ולימון, מפזרים קריספי שאלוט וצ'ילי אדום קצוץ ומגישים.