מתכון

סלט ירוקים חם עם שקדי עגל וויניגרט סומאק

אוגוסט 2019
2 דירוגים
סלט ירוקים חם עם שקדי עגל וויניגרט סומאק של רותם ליברזון. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דלית רוסו
סלט ירוקים חם עם שקדי עגל וויניגרט סומאק של רותם ליברזון. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דלית רוסו

שילוב עם המון ירוקים חלוטים מוסיף טעמים חיים ורעננים לשקדי העגל ויוצר מנה הרמונית

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לסלט ירוקים

לוויניגרט סומאק

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מרתיחים שפע מים וכף חומץ בסיר וחולטים שקדי עגל 3 דקות עד שהם מלבינים. מעבירים למים קרים, מסננים ומייבשים בעזרת נייר סופג.

2

טורפים את חומרי הוויניגרט בקערה קטנה.

3

מרתיחים מים בסיר נוסף וחולטים את הירוקים דקה-שתיים עד שהם נהיים קצת יותר כהים. מסננים ומייבשים בעזרת מגבת. קורעים גס ומעבירים לקערת הגשה.

4

מתבלים שקדי עגל במלח, פלפל וסומאק. מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את השקדים 5-4 דקות מכל צד על להבה בינונית עד שהם משחימים. מנמיכים את הלהבה ומטגנים עוד 2 דקות מכל צד. חורצים שקד אחד בעזרת סכין כדי לוודא שהוא מוכן (הבשר בחלק הפנימי צריך להיות לבן).

5

פורסים את השקדים בעובי 1 ס”מ, מפזרים מעל העלים החלוטים ויוצקים את הוויניגרט. מגישים מייד.