מתכון

סלט ירוקים בוויניגרט זרעי חרדל מותססים

סלט ירוק עם ויניגרט זרעי חרדל של אורי מאיר צ'יזיק | צילום: חיים יוסף
סלט ירוק עם ויניגרט זרעי חרדל של אורי מאיר צ'יזיק | צילום: חיים יוסף

סלט רענן שמכינים באביב ממותססים שעליהם שקדנו בקיץ הקודם

 

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לוויניגרט

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הלוביה הטרייה

1

מחממים במחבת שמן זית וצורבים את הלוביה כ־10 דקות, עד שהיא זהובה ומתרככת מעט אך שומרת על פריכות.

2

מוסיפים את פרוסות הלימון ומטגנים 5 דקות נוספות. מעבירים לקערה ומצננים. חותכים את הלוביה לפיסות של כ־2 ס"מ וקוצצים דק את פרוסות הלימון.

מכינים את הוויניגרט

3

מכניסים את כל המרכיבים לצנצנת, סוגרים אותה ומנערים היטב.

מרכיבים את הסלט

4

מניחים את יתר חומרי הסלט (למעט התבלינים) בקערה, יוצקים את הרוטב על הירקות, מוסיפים תבלינים, מערבבים ומתקנים תיבול. מגררים גבינת שנקליש (ראו מתכון בספר) בנדיבות מעל הסלט ומגישים.

מתכון לזרעי חרדל מותססים

מתוך ספרו של ד"ר אורי מאיר צ'יזיק: "התססה מקומית", הוצאה עצמית, 235 עמודים, להשיג באתר של ד"ר אורי מאיר צ'יזיק